Befelé figyelés – mit tud a tested, amit te nem?

Azonnal alkalmazható tipp a tudatosabb hétköznapokért!

Olykor megkérdezik tőlem: mégis mire jó ez a befelé figyelés? És mégis mit értenek az alatt, hogy minden válasz bennünk lakozik? Egyszerű és jogos kérdések. Lássuk hát a válaszokat!

A befelé fordulás készségét már oly régóta igyekszem napi szinten gyakorolni, hogy el sem gondolkodom rajta miért hasznos, hiszen élem a jótékony hatásait. Azt hiszem az első markáns élményem, az első jógaórámhoz fűződik, amikor a gyakorlás intenzitása belekényszerített a jelen pillanatba a testemen keresztül.

Néhány banálisan egyszerű okunk van arra, hogy kiélezzük figyelmünket arra ami “odabent” zajlik. Az első, hogy kizárólag egy csatorna van amin keresztül meg tudjuk tapasztalni az életet, és ez a testünk. Tehát ha egy kicsit is felébredt bennünk a kíváncsiság arra vajon miért úgy éljük meg az eseményeket ahogy, akkor egy út van előre, és ez a befelé figyelés.

Itt és most!

Nem elképesztő az a gondolat, hogy nincs még egy ember a világon aki pontosan ugyanazt érezné, élné meg ebben a pillanatban mint te? Pedig így van.

A test nem tud nem jelen lenni. Mindig a pillanatban él. A tudat az, ami folyton vándorol. A test itt van, most van és folyamatosan megéli azt ami történik veled rajta keresztül.

Egy másik ok arra, hogy kíváncsiak legyünk belső világunkra az, hogy a test emlékszik olyan dolgokra is, amikre mi magunk tudatosan nem. Emlékszik a szavak előtti korunkból származó élményeinkre is. Ezen élmények feltárásán keresztül nem csak valós képet kaphatunk arról, hogy mi rejlik tudatos tudatunk határán túl, de lehetőséget ad régi rögzült viselkedések módosítására is.

Ezért mondják gyakran, hogy minden válasz benned található. Ám az utat hozzájuk meg kell tanulnunk.

BE-figyelem!

A testre való tudatosság kiművelése egyszerű, mindenki számára elérhető, azonnal alkalmazható technikákon nyugszik. Amennyiben szeretnéd elsajátítani és gyakorolni ezeket, úgy itt a lehetőség arra, hogy csatlakozz hozzám és másik 12 emberhez a BE-figyelem workshop-on.

Kattints az alábbi sorra a részletekért, és foglald le a helyed most!


Még több RÉSZLET és HELYFOGLALÁS!